Jüri Ratase valitsus tegi reaalsed sammud Haapsalu raudtee taastamiseks

Novembris 2016 ütles värskelt Keskerakonna esimeheks valitud Jüri Ratas, et 25 aastat on räägitud Rohuküla raudteest. Aitab jutust! On aeg tegutseda. Veel selles samas novembrikuus sai Jüri Ratas volitused moodustada Vabariigi Valitsus. Pool aastat hiljem leidis riik 8 miljonit eurot ja Haapsalu raudtee I etapi, Riisipere-Turba raudtee, ehitamine läks käima.

SA Läänemaa avaldas Haapsalu raudtee videoloo raames järjekordsed kolm klippi. Videoloo algallikateks on Eesti filmi- ja dokumendiarhiivides ning internetis leiduvad ülesvõtted, kirjavahetus ja aruanded. Videolugu avaldatakse 1-4 klipi kaupa.

Videoklipid avaldatakse SA Läänemaa kodulehel https://laanemaa.ee/laanemaa-raudtee/ ja sotsiaalmeedias. Klipid on piiranguteta järelvaadatavad ja jagatavad. Videoklippide tootmist ja arhiivimaterjalide kasutustasude maksmist rahastati SA Läänemaa raudteeprogrammi Haapsalu linna poolt suunatud vahenditest.