Haapsalu raudtee toetusrühm Riigikogus ja Lääne maakonna teemaplaneering lükkasid raudtee taastamisele hoo sisse

2014. aastal Lauri Luige algatusel Riigikogus moodustatud Haapsalu raudtee toetusrühm kasvas kõige suurmaks saadikute ühenduseks. Paralleelselt viis Lääne maavalitsuse läbi raudteekoridori teemaplaneeringut. Eri tasandite arengukavadesse ja -dokumentidesse viidi tegevusena sisse Haapsalu raudtee taastamine.

SA Läänemaa avaldas Haapsalu raudtee videoloo raames järjekordsed kolm klippi. Videoloo algallikateks on Eesti filmi- ja dokumendiarhiivides ning internetis leiduvad ülesvõtted, kirjavahetus ja aruanded. Videolugu avaldatakse 1-4 klipi kaupa.

Videoklipid avaldatakse SA Läänemaa kodulehel https://laanemaa.ee/laanemaa-raudtee/ ja sotsiaalmeedias. Klipid on piiranguteta järelvaadatavad ja jagatavad. Videoklippide tootmist ja arhiivimaterjalide kasutustasude maksmist rahastati SA Läänemaa raudteeprogrammi Haapsalu linna poolt suunatud vahenditest.