Erastatud Haapsalu raudtee oli viletsas seisus

1996 sügis-talveks oli otsus kabinettides tehtud – Haapsalu raudtee tuleb Eesti Raudtee raudteevõrgust eraldada ja müüa. Järgnes kiire erastamisprotsess, millest osa huvilisi ei jõudnudki osa võtta. Müügihind oli väga odav, aga uus omanik seisis silmitsi tõsiasjaga – kuidas katta vana raudtee miljonitesse ulatuvad ülalpidamiskulud.

SA Läänemaa avaldas Haapsalu raudtee videoloo raames kolm klippi aastast 1997. Videoloo algallikateks on Eesti filmi- ja dokumendiarhiivides ning internetis leiduvad ülesvõtted, kirjavahetus ja aruanded. Videolugu avaldatakse 1-4 klipi kaupa järgmise pooleteise nädala jooksul.

Videoklipid avaldatakse SA Läänemaa kodulehel https://laanemaa.ee/laanemaa-raudtee/ ja sotsiaalmeedias. Klipid on piiranguteta järelvaadatavad ja jagatavad. Videoklippide tootmist ja arhiivimaterjalide kasutustasude maksmist rahastati SA Läänemaa raudteeprogrammi Haapsalu linna poolt suunatud vahenditest.