Rahva hääl reisirongiliikluse lõpetamist Haapsalu raudteel 1995 peatada ei suutnud

Reisirongiliikluse lõpetamine Haapsalu raudteel 1995 tõi kaasa üleüldise pahameeletormi. Rahvas andis allkirju, kohalike omavalitsuste juhid lõid häirekella, aga karavan liikus edasi. Alles jäi vaid folkloor.

SA Läänemaa avaldas Haapsalu raudtee videoloo raames kolm klippi aastatest 1995 ja 2004. Videoloo algallikateks on Eesti filmi- ja dokumendiarhiivides ning internetis leiduvad ülesvõtted, kirjavahetus ja aruanded. Videolugu avaldatakse 1-4 klipi kaupa järgmise kahe nädala jooksul.

Videoklipid avaldatakse SA Läänemaa kodulehel https://laanemaa.ee/laanemaa-raudtee/ ja sotsiaalmeedias. Klipid on piiranguteta järelvaadatavad ja jagatavad. Videoklippide tootmist ja arhiivimaterjalide kasutustasude maksmist rahastati SA Läänemaa raudteeprogrammi Haapsalu linna poolt suunatud vahenditest.