Arvamuste muutus – enne valimisi ja peale valimisi

Aasta tagasi, kui käimas olid presidendivalimised uurisime kõikidelt presidendikandidaatide arvamuse Haapsalu raudtee taastamise suhtes. Toona oli Siim Kallas Haapsalu raudtee taastamise poolt, siis tänavu, aasta hiljem ta “ei toeta” Haapsalu raudtee taastamist.

Siim Kallase arvamus aasta tagasi:

Reformierakonna presidendikandidaat Siim Kallas. Haapsalu raudtee taastamine on luksusprojekt, mille majanduslikku tasuvust on raske kalkuleerida. Aga kes on öelnud, et me ei võiks endale pisut luksust lubada? Olen selle poolt. Haapsalu raudteel on natuke sümboli väärtust. Koos kuulsa raudteejaama ja idüllilise Haapsalu linnaga on see raudtee üks tervik. Miks mitte huvitavate turismirongide poolt kasutatav? Selliseid ronge sõidab Hispaanias, Šveitsis, Šotimaal. Muidugi paraneb ka Läänemaalaste ühendus Tallinnaga.

2017. aastal TV3-e “Seitsmesed uudistes” antud intevjuus ütles Siim Kallas, et ei toeta Haapsalu reisirongiliikluse taastamis, samuti ei toeta ka Pärnu-Lelle raudtee taastamist vaid pigem eelistab bussiliiklust.

Seega enne presidendi valimisi toetas härra Kallas raudtee taastamist ja peale presidendivalimisi mitte. Pole küll suur asi, millest numbrit teha aga siin üks näide klassikalisest poliitikust.

Kõigest täpsemalt TV3-e “Seitsmesed uudiste” videost: